Eldstad

Ikväll har Calcifer hållit mig sällskap, ärligare värme får man hålla utkik efter.

Kommentarer
Postat av: saskia

Du e sa himl himla hiiiimlaaa(!!!)duktig pa att rita/mala!!!! SHIT!!!

2009-02-05 @ 12:28:03
URL: http://blandgrynet.devote.se
Postat av: Linnéa

Du er så sinnsykt flink til å tegne!! kjemple glad for at du har denne bloggen<3 Du innspirerer meg MASSE!! Fortsett i all eveighet ;P

xoxo

2009-02-05 @ 16:19:28
URL: http://linneas-life.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag älskar också det levande slottet (jag antar att det är den calcifer du menar?), hayao miyazaki är riktigt duktig på att få fram stämningen med så enkla medel... har du läst boken den är (löst) baserad på?

2009-02-05 @ 17:26:23
URL: http://nyckel.blogg.se/
Postat av: Julia

jag tänkte också på levande slottet Calcifer, boken är en massa bra :)

2009-02-06 @ 14:05:35
URL: http://juliaeriksson.blogspot.com
Postat av: Anna

Ja, jag läste boken på engelska efter att ha sett filmen och hade inte insett hur stor skillnaden skulle vara. Men jag håller med dig om att den är riktigt bra, det är intressant med skillnaden mellan öst och väst som verkligen kommer fram när man jämför filmen och boken. Boken har så mycket mer verklighetskoppling och känns mer aktuell på det sättet, som lite av en brittisk Astrid Lindgren saga för de äldre, medan filmen är mer poetisk och flyktig i sin verklighetskontakt. Om man nu kan beskriva det så. Jag älskar också hans filmer men för mig var det levande slottet den första så den har väl något av en speciell plats, men jag fascineras också av hur boken och filmen går in och ut ur varandra. Det är fantastiskt hur de lyckades få två självständiga verk ur ett gemensamt och på så sätt får fram olika poänger... Mycket inspirerande!

2009-02-07 @ 18:15:35
URL: http://nyckel.blogg.se/
Postat av: idde

herregud jag börjar nästan gråta när jag ser dina fantastiska täckningar snälla! vad är din hemlighet?? ska gå bild och form nästa termin och vill bli lika duktig som du :D

2009-02-07 @ 19:42:36
Postat av: Anna

Jag håller med, böcker ger mig (åtminstone oftast) starkare känslor än filmer. Men jag börjar upptäcka att det finns undantag, de där kommentarerna som bara sägs som i förbigående i filmer men som ändå är så viktiga är svårare att få fram i böcker. Där tar de antingen för stor plats eller tappas bort i vimlet av ord. Jag tror att anledningen till att böcker annars oftast ger starkare känslor är att man får fantisera fritt och kan skapa allt hyfsat fritt, men ändå har något att utgå ifrån. Allt vad et gäller utseende, men också bakgrund och framförallt (för mig) kroppsspråk och ansiktsuttryck. Det är de två sakerna jag kan bli mest besviken på när någon har filmatiserat en bok jag har läst, att de inte rör sig eller har de miner jag skulle vilja. Det är sådant som gör eller förstör en scen.Jag läste ju boken eftersom jag gillade filmen, så jag fick snarare det motsatta problemet, att jag förväntade mig att jag skulle veta vad som skulle hända och sedan blev överraskad. När dörren leder ut i vår verklighet blev jag helt överraskad och efter det var fann jag bara glädje i alla olikheter. Historien, om än tolkad på olika sätt, är fantastiskt vacker, i båda formerna.

2009-02-08 @ 19:06:31
URL: http://nyckel.blogg.se/
Postat av: Moa

Du är så fantiastiskt grym på att teckna. Tecknar du av folks bilder gratis? Vill gärna bli avtecknad av någon duktig, och jag älskar hur dina bilder blir! Om du inte gör det, så kanske du vet någon?

Ciao! :D

2009-02-09 @ 11:31:57
URL: http://moaofsweden.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hej, ville bara säga att dina bilder är fantastiska! Jag ritar också, men absolut inte så fint!

Keep up the good work!//Sandra från Öland

2009-02-09 @ 22:49:32
URL: http://kouzlit.blogg.se/
Postat av: Kim

Tycker du verkar helt underbar, du tar emot alla kommentarer och 'famen' på ett bra sätt! :) Dessutom måste jag ju vara en av de hundra som berömer dig för din talang, du finner verkligen en känsla som förmedlas och berör. Kanske att man ska tacka också för att man får se allt du gör, det är väldigt inspirerande på många olika sätt!

2009-02-10 @ 17:33:27
Postat av: a

ja den filmen äger!!

2009-02-15 @ 20:04:58
Postat av: Honey

Älskar din bilder! (: keep it up

2009-02-16 @ 18:15:25
URL: http://ohhoney.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0